Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistyksestä yleisesti

Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistys on perustettu vuonna 1996 Naisliiton toivomuksesta nykyisen kunniapuheenjohtajan Terttu von Weissenbergin toimin, hän oli puheenjohtajana seitsemän ensimmäistä vuotta.Yhdistyksemme historiasta voit lukea tarkemmin Vuosien varrelta-  osiosta. 

Yhdistyksen toiminnan perustana ovat Suomalaisen Naisliiton perusteet: naisten yhteiskunnallinen aktivointi, pyrkimys tasa-arvoon ja verkostoituminen. Yhdistys järjestää yleisötilaisuuksia ajankohtaisista aiheista ja toimii usein verkostoituen juuri paikkakunnan muitten naisjärjestöjen kanssa. 

Hämeenlinnan yhdistys osallistuu aktiivisesti myös Naisliiton toimintaan. Pitkäaikaisen puheenjohtajamme Maija Kauppisen toimittama teos  Valkoisia variksia ja helmikanoja luo merkittävän tietopankin Naisliiton vaiheisiin sanoin ja kuvin, tarkemmin voit lukea erillisestä linkistä. Naisliiton Minna-lehti tuottaa myös tietoa paitsi valtakunnallisesti,jossa on aina myös hämeenlinnalaista toimintaa valoittavaa kerrontaa. 
Naisasia on pohjana myös vuonna 2014 käynnistyneessä valtakunnallisessa Naisten ääni - hankkeessa, johon myös Hämeenlinnan yhdistys on osallistunut. Naisten äänestä lue lisää Naisten ääni-osiossa.