Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistys ry

Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan yhdistys on Naisliiton kuopus. Se on perustettu vuonna 1996, Naisliiton toivomuksesta ja Terttu von Weissenbergin toimin. Hän oli myös puheenjohtajana seitsemän ensimmäistä vuotta.

Yhdistyksen toiminnan perustana on samat periaatteet kuin emon, Suomalaisen Naisliiton: naisten yhteiskunnallinen aktivointi, pyrkimys tasa-arvoon ja verkostoituminen. Yhdistys järjestää keskusteluiltoja ajankohtaisista asioista ja vaalipaneeleita. Ne toteutetaan sisaryhdistysten kanssa ja ovat yleisölle avoimia.

Oman toiminnan lisäksi Hämeenlinnan yhdistys osallistuu aktiivisesti Naisliiton toimintaan. Sen jäseniä on liiton hallituksessa, eri toimikunnissa ja liittoon läheisessä yhteydessä olevassa Opetusneuvos Hilja Vilkemaan säätiössä. Yhdistyksen jäsenet osallistuvat myös kolme kertaa vuodessa järjestettäviin seminaareihin, liiton vuosi- ja kevätkokouksiin sekä koulutuspäivään ja kirjoittavat kaksi kertaa vuodessa ilmestyvään jäsenlehti Minnaan. Vastaavasti muiden yhdistysten naisliittolaiset osallistuvat hämeenlinnalaisten tapahtumiin.

Naisasia on pohjana myös vuonna 2014 käynnistyneessä valtakunnallisessa Naisten ääni - hankkeessa. Hämeenlinnan yhdistys osallistuu verkkojulkaisuun aktiivisesti järjestämällä Vanajaveden Opiston kanssa vuoden kestävän kirjoituskurssin Naisen ääni - pieniä elämäntarinoita. Hanketta edistetään tarjoamalla myös sisaryhdistyksille mahdollisuutta osallistua hankkeeseen.

< Helmikuu 2020 >
Ma Ti Ke To Pe La Su
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282901
02030405060708
  • Naiset näkyviin

    Ajatus naisten elämäkertojen keräämisestä heräsi Suomalaisessa Naisliitossa syksyllä 2013. Idea hyväksyttiin ja se sai kannatusta ja myös rahoitusta niin, että jo maaliskuussa 2015 verkkojulkaisu Naisten ääni avautui. 

    Nyt naisten pienoiselämäkertoja on yli 750, joista15 kertoo hämeenlinnalaisista naisista. Heitä ovat kansanedustaja Lyyli Aalto, videotaiteilija Eija-Liisa Ahtola, kuvataiteilija Ester Helenius, kansanedustaja Tarja Filatov, lotta Helvi Frick, sosiaalineuvos Ritva Karinsalo, sotilaskotisisar Kirsti Ikonen, filosofian tohtori Katri Laine, kirjailija, dosentti Kaija Lehmuskallio, balettipedagogi Ilmi Marttinen, kansanedustaja Saara Mikkola, emäntä Sirkka Nukari, lehtori Terttu von Weissenberg, käsityökoulun perustaja Fredrika Wetterhoff ja rouva Sylvi Wuolijoki.  

    Kaikkien näiden ja yli 700 muun suomalaisnaisen elämäkerrat löytyvät klikkauksen päästä osoitteessa www.naistenaani.fi.

    Samasta osoitteesta löytyvät ohjeet myös kirjoittajille, elämän tarinan kertojille. Tule sinäkin mukaan ja kerro, mitä läheisesi - äitisi, sisaresi, työtoverisi, ystäväsi - on tehnyt, miten elänyt ja miten selviytynyt elämän haasteista.