Naisten osaaminen näkyväksi politiikassa


Helsingin yliopiston kielikeskuksen kaunis juhlasali täyttyi helmikuun ensimmäisenä perjantaina naisista, jotka olivat tulleet kuulemaan, miten suomalaisnaisten osaaminen näkyy nykypolitiikan kentällä. Seminaarin järjesti Suomalaisen Naisliiton Helsingin yhdistys ja siihen osallistui eri puolilta maata tulleiden naisliittolaisten lisäksi Eurooppanaisia. Lisää tapahtumaasta Ajankohtaista-palkin alla. – Kuva: Maija Kauppinen. 


Poliittisessa tasa-arvossa Suomi on ollut edelläkävijä koko itsenäisyytemme ajan, totesi Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä. Eikä vain Suomessa vaan koko maailmassa ja EU-maissakin, jossa naisia on politiikassa 20 prosenttia. Suomen prosenttiluku on 40. – Kuva: Maija Kauppinen.


"Verkostot ovat nykyään tärkeämpiä kuin koskaan", kansanedustaja Elina Lepomäki totesi puheenvuorossaan Järjestelmä vai ihminen. – Kuva: Maija Kauppinen.


"Olen vankka hyvinvointivaltion kannattaja", Helsingin kaupungin valtuutettu Veronika Honkasalo paljasti puheenvuorossaan Toivon politiikka. – Kuva: Maija Kauppinen. 


"Naisen nousu politiikan huipulle on hidasta ja se vaatii tasapainoilua eri vaatimusten rajapinnoille", Tampereen yliopiston tutkija Johanna Mäkelä kertoi ja jiristu, ettö on oltava tahtoa, uskoa ja uskallusta. – Kuva: Maija Kauppinen.  


"Suomessa ei arvosteta nykyään kokemusta eli ikärasismia on", 40 vuotta politiikassa toiminut europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari sanoi. "Julkisuus nostaa esiin mieluummin naispoliitikon ulkonäön kuin hänen tekemänsä työn." – Kuva: Maija Kauppinen. 

   

< Helmikuu 2020 >
Ma Ti Ke To Pe La Su
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282901
02030405060708
  • Naiset näkyviin

    Ajatus naisten elämäkertojen keräämisestä heräsi Suomalaisessa Naisliitossa syksyllä 2013. Idea hyväksyttiin ja se sai kannatusta ja myös rahoitusta niin, että jo maaliskuussa 2015 verkkojulkaisu Naisten ääni avautui. 

    Nyt naisten pienoiselämäkertoja on yli 750, joista15 kertoo hämeenlinnalaisista naisista. Heitä ovat kansanedustaja Lyyli Aalto, videotaiteilija Eija-Liisa Ahtola, kuvataiteilija Ester Helenius, kansanedustaja Tarja Filatov, lotta Helvi Frick, sosiaalineuvos Ritva Karinsalo, sotilaskotisisar Kirsti Ikonen, filosofian tohtori Katri Laine, kirjailija, dosentti Kaija Lehmuskallio, balettipedagogi Ilmi Marttinen, kansanedustaja Saara Mikkola, emäntä Sirkka Nukari, lehtori Terttu von Weissenberg, käsityökoulun perustaja Fredrika Wetterhoff ja rouva Sylvi Wuolijoki.  

    Kaikkien näiden ja yli 700 muun suomalaisnaisen elämäkerrat löytyvät klikkauksen päästä osoitteessa www.naistenaani.fi.

    Samasta osoitteesta löytyvät ohjeet myös kirjoittajille, elämän tarinan kertojille. Tule sinäkin mukaan ja kerro, mitä läheisesi - äitisi, sisaresi, työtoverisi, ystäväsi - on tehnyt, miten elänyt ja miten selviytynyt elämän haasteista.