Suomalaisen yhteiskunnan historia on ollut häirinnän historiaa, aloitti sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Tanja Auvinen seksuaalista häirintää ja torjuntaa käsittelevän puheenvuoronsa Kaisaniemen seminaarissa. – Jotta kulttuuri muuttuisi, kenenkään kokemuksia ei pidä väheksyä. – Kuva: Leena Hietanen.
Tasa-arvo ei ole staattinen tila, vaan sen eteen on koko ajan tehtävä työtä, muistutti teologian tohtori, arkkipiispaehdokas Heli Inkinen Kaisaniemen seminaarissa. Ja kertoi olleensa pienestä pitäen tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kannattaja. –- Kuva: Leena Hietanen.
Suomalainen liikuntapolitiikka on miesten linjaamaa ja kirjaamaa, urheilujohtaja Birgitta Kervinen tiivisti urheilumaailman Kaisaniemenseminaarissa. – Jos me naiset haluamme tähän muutosta, on uskallettava puhua ja näkyä. – Kuva: Leena Hietanen.
Naisten osuus sananvapauskeskustelussa on ollut vähäistä, toimittaja Antti Blåfield totesi Kaisaniemen seminaarissa. Tosin poikkeuksiakin on kuten viime vuosisadan raskaan sarjan sananvapausnaiset Tekla Hultin, Aleksandra Gripenberg Dagmar Neovius, Maissi Erkko, Adelaîne Ehnrooth ja Miina Sillanpää. – Kuva: Leena Hietanen.
Naisliiton Helsingin yhdistyksen puheenjohtaja Merja Talkamo avasi
Kaisaniemen ajankohtaisseminaarin todeten, että naiset ovat pääosassa
#metoo-keskustelussa. – On kuitenkin muistettava, että seksuaalista
häirintää on myös saman sukupuolen välillä. – Kuva: Leena Hietanen.
Kaisaniemen ajankohtaisseminaarin teemana oli
tänä vuonna Naisten toiminnan ja sanan vapaus. Puhujina oli alansa
asiantuntijoita, kuulijoina ja aktiivisina keskustelijoina naisia ja muutama
mieskin. Seminaarin järjesti Naisliiton Helsingin yhdistys, osanottajia oli 70,
kaukaisimmat Oulusta ja Torniosta. Seminaarista kerrotaan lisää kesäkuussa
ilmestyvässä Minnassa.– Kuva: Leena Hietanen.